Tükröm, tükröm

11:49


"Azoknak a lányoknak, akik kövérnek látják magukat csak azért, mert nem 0-ás a méretük;
Gyönyörű vagy, 
A társadalom az, ami ronda."
Mivel én is nagyon, nagyon, nagyon sokat foglalkozok azzal, hogy hogyan nézek ki, szeretnék erről beszélni, vagyis a legjobb tippeket adni nektek, amik nekem is általában segíteni szoktak! A képen lévő idézettel teljesen egyetértek, ezért is választottam, de valahogy mindig voltak/vannak/lesznek(sajnos) olyan napok, amikor nem látok át a társadalom által kialakított szemfedőn, ami statisztikák szerint már 5 éves korunktól kezdve eltakarja a való igazságot. 

  • Talán a legelső dolog, amit ajánlanék az az, hogy fogj egy magazint (egy Cosmopolitan tökéletesen megteszi, hidd el, amit abban az újságban írnak az mind baromság. Csak pár példa: 'A lenge nyári rucikban nem rejtegetheted, ha pattanásos a hátad, a karod vagy a dekoltázsod!' nem, nem, hisz az összes ruhának mutatnia kell a dekoltázsodat, ugye?! 'Ha friss a lamúr köztetek, less körbe a lakásában! Milyen a hangulata:letisztult, vagy stílust kever? A kényelemre megy, vagy a dizájnra? Milyen színeket szeret? Csempéssz a te hálószobádba egy-két holmit, amitől azt érzi, nagyon passzoltok...' Vagy csak szimplán rendezd be úgy a szobádat, ahogy akarod, és reménykedj, hogy valaki nem a szobád miatt fog beléd esni.). Először is olvasd el, aztán olvasd el újra (Mármint cikkekként, legalábbis én biztos ne tudnám megjegyezni az egész újságot, de ha te igen akkor most képzelj el egy lányt, ahogy elismerően néz rád.), ha szeretnéd elolvashatod még egyszer,  aztán keresd meg az olyan mondatokat, ahol vagy a 'tökéletes alakról és, hogy hogyan tudod ezt elérni'-ről szól vagy ahol épp azt ecsetelgeti, hogy milyen párnát rakj az ágyadra, hogy rögtön beléd szeressen a 'pasi', aki tetszik (Ami nagyon undorító ezekben a cikkekben, a nők beskatulyázásán kívül, hogy ilyenkor a Biszexuálisokra és Leszbikusokra nem gondolnak.), miután végeztél jelöld ki őket , húzd alá, emeld ki szövegkiemelővel, keretezd be, karikázd be vagy csinálj vele, amitől kitűnnek a szövegből. (Csak kérlek ne satírozd át az egész szöveget és hagyd ki azt az egy mondatot, mert azzal pazarlod a tintát. #védjükakörnyezetünket) Aztán nézd meg a végeredményt! Lefogadom, majdnem az egész cikk ki van jelölve.
  • A másik tipp az ha megpróbálsz mindent megtenni, hogy megbarátkozz saját magaddal, mert ez az a test, amiben le fogod élni az életedet szóval minél hamarabb megbarátkozol vele annál jobb. Ez az a test, ami életben tart. Gondolj bele milyen csodálatosan összetett vagy. Van egy tüdőd, amivel lélegzel, egy szíved, ami vért pumpál az ereidbe, egy agyad, amivel gondolkodhatsz, ötleteket találhatsz ki, elképzelheted az OTP-et együtt, van egy szemed, amivl látsz, olvashatsz, érzékeled a színeket, látod milyen gyönyörű a természet. 
  • Senki sem 100%-an elégedett önmagával. Nincs olyan ember, aki nem változtatna meg magán. Igen, lefogadom Emma Watson-nak is voltak nehéz időszakai. Apropó Emma Watson, tudtad, hogy piszkálták az iskolában és csak nézd meg hova jutott. Ha megpróbálsz lefogyni, hidd el utána akkor is lesznek dolgok, amik nem tetszenek majd. A legjobb ha megpróbálsz a legegészségesebben élni (Nem, most nem arra gondolok, hogy állandóan egyél salátát.), ha csak akkor eszel, amikor éhes vagy és nem csak azért, mert épp nincs jobb dolgod vagy magad alatt vagy. (Ebben az esetben inkább beszélgess egy baráttal vagy családtaggal.) Esetleg eljárhatsz rendszeresen mozogni. Futni. Táncolni. Lovagolni. Kutyát sétáltatni. Biciklizni. Úszni. Futni a kutyáddal vagy más kutyájával (viszont előtte kérdezd meg a gazdáját is).
  • Amikor a modellekre gondolsz, akiket egy reklámban, magazinban láttál, gondolj arra is, hogy az ő testüket is megphotoshopolják, és ők sem teljesen elégedettek saját magukkal. Az a testalkat, ami elméletben 'tökéletes', legalábbis a média ezt erőlteti ránk, nem létezik, sőt természetellenes. Őszintén, láttál már olyan embert szembe jönni az utcán, akinek olyan alakja volt? Egy könyvben olvastam, hogy egy 12 éves amerikai lány kb. 77 546 olyan reklámot látott, amitől megutálhatja saját magát, mert nem úgy néz ki, mint az a nő a képen. 
  • Ahogy már mondtam 5 évesen kezdünk el átlagosan aggódni a kinézetünk miatt, és ez elszomorító. Még nem is járunk iskolába, de már azt figyeljük, hogy hogyan nézünk ki. /Személyes példa: elvileg egyszer azt mondtam körübelül 6 éve, hogy azért nem akarok kétrészes fürdőruhát, mert akkor kilátszódna a nagy pocim..../ 
  • Mindenkinek vannak rossz napjai, amikor nem épp a legszebb oldalát mutatja. Ezt tökéletesen bizonyítható a 100 selfie challenge-el ( nem vagyok benne biztos, hogy challenge, lehet hogy project...mindegy), aminek az a lényege, hogy 100 napon át minden egyes nap készítesz egy képet magadról. Lesz amikor tökéletesnek találod majd, és lesz majd amikor nem. Lesz amikor egy 'tökéletes Insta-fotót' fogsz készíteni (csak hogy a Cosmopolitant utánozzam) és lesz amikor rögtön ki akarod majd törölni. Erről egy nagyon jó cikket írt Raistlin. Kattints Ide, ha el akarod olvasni.
  • Ne rakd mások véleményét a magad elé. Ne érezd magadat rondának, csúnyának, otrombának csak azért, mert valaki ezt mondta. Az az ember, aki a kinézeteddel piszkál, csak a saját önbizalomhiányát próbálja leplezni. Annyira fél, hogy ő kerül a te helyzetedbe, hogy inkább felveszi azt az ember helyzetét, aki másokat lelkileg bánt.
  • Utolsó pontként csak azt szeretném mondani, hogy szép vagy. Szép vagy úgy ahogy vagy. Szép vagy, mert mindenki más. Szép vagy attól még, hogy nem vagy teljesen vékony, mert nem lapos a hasad, mert nincsen tökéletes alakod. A szépség nem csak kívülről látszik. 

Remélem tudtam segíteni! Ha bármit hozzá szeretnél tenni, írd meg kommentben.

*büszke magára, mert az aki*
Mazsola ^^

You Might Also Like

0 megjegyzés

Ráadás.