Nőies, star wars-os zsebkendő

11:18

 Magazinok ezrei hirdetik, hogy szeretned kell saját magadat, hogy ne érdekeljen mit mondanak mások, csakis az a fontos, hogy te jól érezd magad a bőrödben. Ha fel akarsz venni egy magassarkút, menj és tedd meg. Ha vintage napot tartasz, menj és kapj fel egy szűk nyakú blúzt. Ez mind szép és jó, de lapozz egyet és ennek az ellenkezőjét kapod ugyanattól az újságtól. 

~A külsőd nem minden, a belső, ami fontos, de ha nem érdekelnek a 'nőies' dolgok, a smink, a divat, akkor túl fiús vagy. 

~Vedd fel azt, amiben a legjobban érzed magad, de nem gondolod, hogy ez a felső túl sokat mutat? Még a végén azt hiszik prostituált vagy. 

~A hosszú szoknya jópofa, de elég prűd.

És így tovább. Sokszor azzal is jönnek, hogy ha túl fiús vagy az nem tetszik az ellenkező nemnek. Legyél divatos, de nem 'plázacica'. Legyél bevállalós, de azért tartsd meg az erkölcsödet, és így tovább. Ehhez kell természetesen egy érv is, ami általában ez szokott lenni; 'Mert a fiúk azt szeretik.', ami nem csak a nőket, de a férfiakat is beskatulyázza. Mintha minden egyes lánynak ugyanazt kéne, hogy szeresse, és a fiúk is csak egy megadott stílusú és személyiségű lányt kedvelnének. Elvileg senki sem egyforma, de mégis egy alap stílusba próbálnak minket begyömöszölni, ami elég unalmas tud lenni. Majdnem mindenhol azt olvashatjuk, hogy legyél önmagad, hogy ne érdekeljen, ha valaki piszkál csak azért, mert te más vagy, mint a többi, de ugyanakkor azt is szajkózzák, hogy ha túl egyedi vagy az már furcsa és vissza kellene, hogy fogd magad. Mintha a basic girl és a basic boy életstílus olyan hívogató lenne. 

Üzenet a diákcsemegés zacskóból: Csináld azt, amit akarsz, mert igaz, hogy ez sablonosnak hangzik és  egy mainstream életigazság, de ha állandóan meg akarsz felelni az elvárásoknak, amiket a társadalom eléd állít, az egész életedben küszködni fogsz a semmiért, mert mindig lesz valami, amibe mások beleköthetnek. Tudom ugyanazt mondtam, mint amit a magazinok szoktak, de én most komolyan is gondolom. Ha bármi kérdésed van vagy csak szimplán szükséged van egy virtual hug-ra, nyugodtan írhatsz, nem fogsz zaklatni!:)



*csak azért is máshogy viselkedik, mint ahogy illene*
Mazsola













You Might Also Like

0 megjegyzés

Ráadás.