Kicsi ajándék, nagy szívtől

14:18

                                                               

*A tömeg közepén egy cetlit lobogtat*


Egészen eddig csak a feminizmus szót boncolgattam és a hozzákapcsolódó érveket soroltam. Olyan dolgokat próbáltam ízléses csomagolásba burkolni és egy széles mosollal átadni nektek, néha szalagként egy kis szarkazmust hozzákötöttem, amik összeségében negatívk voltak, és elég nagy hangsúlyt adtam a reggelihez-újság-is-kell-amin-tudok-egész-nap-szörnyülködni társadalmunk  nagy betűs ’LÁZADÁS’-nak nevezett halk ellenkezésnek. Viszont most egy picit mást szeretnék bemutatni nektek, és szándékomban is áll folytatni ezeket a cukormázzal bevont kitéréseket.
Nem akarom, hogy a feminizmus egy kis gyerek hisztijével legyen egyenlő, akit a többiek egy durvább ’Csitt’-tel elrendeznek, és mi csak halk dünnyögéssel érzékeltetjük nemtetszésünket, majd a falnak fordulva tovább duzzogjunk, hogy ’senki se vesz komolyan’.
Vannak alakulatok, amik a feminizmussal foglalkoznak. Van, ami szembetűnően hívja fel magára a figyelmet. Van, ami felméri a terepet és értékeléseket kér az országokban lévő helyzetről.
Én most ezekre szeretnék két példát bemutatni nektek egy forró tea mellett.
Az első a Femen, amit a hihetetlen és a bátor szavakkal jellemeznék, mert a résztvevő nők a szégyenlőség semmi jelét nem mutatják pedig az utcán teljesen mesztelen felső testtel vonulnak végig. Ez a féle figyelemfelkeltés először erőszakosnak hangzik, és mivel az ember jó öreg barátja az elhamarkodott megítélés, sokaknak ellenszenvesnek tűnhet. Ennek a célja, hogy rávilágítsunk arra a kötelezettségre, hogy a nőknek figyelniük kell az erkölcsükre, hogy hogyan néznek ki, mt vesznek fel, összeségében, hogy hogyan lépnek ki az utcára. A felvonulások általában egy-egy híresebb látványosság környékén szoktak megtörténni, mint például az Eiffeil-torony, hogy minél több ember lássa. {Ha még most sem győztelek meg gondolj arra, hogy ha ezt egy csapat férfi csinálná az teljesen normális lenne}
Személyes szösszenet: Talán a Femen programjával csak az a gond, hogy ha valaki eddig is kételkedett vagy teljesen ellene volt a feminizmusnak akkor ettől nem fog megváltozni a nézete.
A másik alakulat a HeforShe, ami az ENSZ-hez tartozik. Ennek a honlapján kérdésekre kell válaszolnod feliratkozáskor, mint például ’milyen a nők helyzete az oktatásban, az egészségügyben stb. az országokban’. Miután mindet értékelted, megmutatja, hogy az országod hol tart az egyenjogúság elérésében, és ezután meg tudod nézni az összes többi országét is, ami elég hasznos abban, hogy egy elég pontos képet kapj a bolygónk egyes részein lévő helyzetről.  Még figyelmetekbe ajánlom Emma Watson ENSZ-es beszédét a feminizmusról, és hogy miért is van a HeforShe.
Személyes szösszenet: Ha valakit meg akartok győzni afelöl, hogy a feminizmus nem csak önző módon a nőkről szól akkor ezt ajánlom, vagy abban a gyakori esetben is felhasználható ha csupán egy mindent-tudó, magabiztos szexistát akartok meggyőzni.

*24/7-ben feminista kampányok oldalait böngészi*

Mazsola

You Might Also Like

0 megjegyzés

Ráadás.