Amikor Kistehén öngyilkos lett...

13:22

Vélemény fn.

 egy személynek, a saját nézőpontjából kiinduló elgondolása a dolgokról. A vélemény, mivel az az individuumtól, annak perspektívajától függő, ezért szükségszerűen szubjektív.
VIGYÁZAT: esetenként függőséget okozhat!

Vélemény. Ez azok közé a dolgok közé tartozik, amelyek egyben csodálatosak és egyben veszélyesek is. A véleménytől a személyiségünk és néha függőségünk alakulhat ki, amikor már valaki úgy érzi, hogy mindenről ki kell fejtenie a gondolatait és bármennyire kegyetlen is le kell, hogy írja. Ez az, egyben ad és elvesz. Ez az a dolog, amivel legkönnyebben kifejezhetjük bátorságunkat, nézetünket. Személy szerint én felnézek azokra az emberekre, akik teljes nyugalommal elmondják valamiről a véleményüket, a másikat is meghallgatják, nem erőszakolják rá másokra a sajátjukat és ők sem változtatják meg nagyon könnyen azt, amit mondtak. Mint ahogy ez a blog is, a legtöbb vélemény az interneten 'hangzik el', mivel ott a legkönnyebb sok emberhez szólni. (Valljuk be, elég fura lenne ha kimennék az utcára és elkezdeném üvöltözni mind ezt, amit itt leírok!) 

Biztos láttál már olyan megjegyzéseket videók/cikkek/bejegyzések alatt, amik enyhén szólva durvák voltak. Ez is ugyanúgy a vélemény egyik formája, mivel a vélemény szubjektív. Ha elolvasol pár ilyen jellegű megjegyzést, rájössz, hogy ezek csak hirtelen jött mondatok, amik inkább csak bizonyítani akarnak valamit vagy csak szimplán irigyek arra a személyre, akinek ezt az egészet címzik. Viszont néha ezek a kommentek tudnak a legnagyobb hatást gyakorolni valakin, hisz ez egy elég általános emberi dolog, hogy először csak a rosszat vesszük észre és nehezen értékeljük a jót. 

Az interneten ezek még erősebbek, mert ott nem kell belenézni a másik szemébe, az egésznek olyan nem-lesz-következménye hangulata van, de a youtuberek, bloggerek elolvassák a megjegyzéseket és sokan az egyszerű hater mondatokra nem is reagálnak, de volt egy lány, akik pontosan segítségért fordult a kamerájához és pár darab papírhoz, hogy el tudja mesélni a történetét és, hogy barátokat szerezhessen és a youtube-on legfőképpen utálatot kapott. Ez az egész 2012-ben történt, és pontosan emiatt a történet miatt döntöttem el, hogy erről is írok, a lányt Amanda Toddnak hívták. A videóban elmondja, hogy volt egy internetes barátja, aki elvileg először mondta neki, hogy gyönyörű, és volt az, aki az egészet elindította azzal, amikor megkérte, hogy vetkőzzön le neki. A férfi, aki amúgy idősebb volt nála, eltűnt, majd egy év múlva újra megjelent Amanda adataival, tudta hol lakik és a barátai címét is megszerezte. Megfenyegette a lányt, hogy kirakja a képeket az internetre. Ezt meg is tette, ami miatt Amanda elvesztette az összes barátját és az iskolában is kigúnyolták. Iskolát váltott, hogy elkerülje a bántásokat, amiket addig kapott. Ez egy ideig működött is, viszont miután megismert egy újabb férfit és a barátnőjét, akikkel először jól érezte magát, de a férfi 'összejött vele', és amikor újra iskolába ment a férfi és a barátnője vártak rá és az épület előtt megverték. Ezután megpróbálta megölni magát úgy, hogy fehérítőt ivott, viszont az apja még időben megtalálta és kórházba került. Miután hazaért a facebook oldala vegyszerekről készült képekkel, amiken meg volt jelölve, és olyan üzenetekkel volt tele, amikben az emberek a sajnálatukat fejezték ki, hogy nem halt meg és megkérték rá, hogy a jövőben sikerüljön neki. Végső elkeseredésében egy videót rakott fel, amiről már fentebb beszéltem, ahol segítséget kért és elmesélte az egész történetet, de miután itt sem talált barátokra 2012. október 10.-én megölte magát. Ezután a videó alatt megjelentek újabb megjegyzések, amik általában a 'megérdemelte, hogy meghalt' témának a különfélébb megfogalmazása volt.

Ez az a történet, ami legjobban megviselt (bár nem nagyon sok ilyet hallottam még), és ez az, ami legjobban bizonyítja, hogy a bullying igenis nagyon komoly téma és több figyelmet kellene rá fordítanunk, és hogy az emberek nagyon kegyetlenek tudnak lenni. Talán a legszarkasztikusabb az egészben az, hogy azzal az egyszerű módszerrel kikerülhetjük, hogy előbb gondolkodunk mielőtt kinyitjuk a szánkat!

Ha megszeretnéd nézni az eredeti videót...

*nagyiszerűen szeretetet osztogat*
Mazsola 

You Might Also Like

0 megjegyzés

Ráadás.