Az első tavaszi nagytakarítás az elmében

12:59


*a hagyomány követése képen a laptophoz vág egy gyerek pezsgőt*
Ezennel blogom régi szekrényszerű ajtajai megnyílnak, hogy köszönthesselek az első bejegyzéssel.





Remélhetőleg a képekből lehet következtetni, hogy ez egy feminista blog, de kérlek ne gondold azt, hogy férfigyűlölő propaganda szövegeket fogok megosztani. Az valami teljesen más, nincs is rá név. Hívjuk nősténysovinizmusnak. Sokan félre értik, teljesen érthetően, hisz a név egy picit félrevezető. Viszont különbséget kell tennünk a feminizmus és a szimpla férfiellenesség között. 

Az egész eredetileg még a 18.-, 19. században kezdődött, amikor a nők a szavazati jogot akarták megszerezni. Ebből a mozgalomból keletkezett a Szüfrazsettek fő célja és ebből a feminizmus, ami Amerikában a 70-es években kezdődött a Women's Lib névvel. A mai feminizmus, ellentétben a szótári magyarázatával, tényleg mindenkiért van. Tudom ez elég naivan hangzik, de a fő célja a nemi egyenlőség. Az, hogy a nők és a férfiak egyenlő fizetést kapjanak, hogy ne legyen minden napos a szexista megjegyzések eltűrése, amiket néha észre se veszünk, hogy egy nő ne legyen megbélyegezve, amint megszületik, azzal, hogy védelmezésre szorul és az egyetlen célja az életben, hogy gyereket neveljen és rendben tartsa a háztartást. 

Amikor a nemi egyenlőség kerül szóba elég sokszor szembe kerülünk ezzel a kérdéssel; és egy férfinak miért jó ha ez az egész megvalósul. Ez az az oldala a mozgalomnak, amit kevésbé szoktak hangoztatni, de mindenki ugyanúgy a társadalom nyomása alatt van. Például több nő depressziós, de több férfi lesz öngyilkos. Ez azért van, mert már az óvodába járó kis fiúk is azt szajkózzák, hogy egy fiú nem sír. Azt tanítják nekik, hogy ne mutassák ki az érzelmeiket, mert ők azok, akiknek erősnek és példamutatónak kell majd lenniük, akik védelmezik majd a családot. 

Sokan mondják azt, hogy nem feministák, mert a férfiaknak is vannak problémái, ezért kialakult a huminizmus, ami egy az egyben a feminizmusról szól. 

*megölelget*
Mazsola^^

You Might Also Like

0 megjegyzés

Ráadás.